Erasmus+
Volg ons

Wetenschappen wiskunde

Wetenschappen wiskunde

Wil je een stevige wetenschappelijke en wiskundige basis ontwikkelen  en practica uitvoeren? Wij leren je hoe je feitenmateriaal onder verschillende vormen moet verzamelen: bijvoorbeeld door experimentele waarnemingen in het schoollabo en veldwerk te doen, audiovisueel materiaal te analyseren, gegevens op te zoeken in naslagwerken en tabellenboeken.

Wat is de focus van deze richting?

In deze richting ga je als een ware exacte wetenschapper te werk. Je zal leren werken via de wetenschappelijke methode: experimenteren in de schoollabo’s, chemische reacties observeren, verzamelde gegevens analyseren en zo veel meer! Wetenschap en wiskunde, de twee onderwerpen die jij zal gebruiken om de wereld te verkennen!

Welke Profiel heb je nodig?

Je bent onderzoekend en leergierig! Een verlangen naar kennis en informatie: dat is wat je bezig houdt. Je bent geïnteresseerd in feiten, in zaken die wetenschappelijk aangetoond kunnen worden. Je wil begrijpen hoe onze natuurlijke wereld, ons universum zelfs, in elkaar zit.

Je bent inzichtelijk en durft alles in vraag te stellen. Ook ben je niet bang van grotere hoeveelheden theorie en kan je hiermee gestructureerd aan de slag!

Welke lessen krijg je?

De richting wetenschappen-wiskunde behoort tot de doorstroomfinaliteit en dus krijg je dezelfde algemene vakken als de anderen in deze finaliteit. De richting heeft uiteraard ook een aantal specifieke en unieke vakken. Zo krijg je extra uren in de verschillende wetenschappelijke domeinen: biologie, chemie en fysica.

Ook een vak waar je met je theorie praktisch aan de slag moet gaan, zal je krijgen in de werkhuizen. Wiskunde kan je zien als de basis om wetenschappelijk onderzoek uit te voeren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je dit extra krijgt en ook project STEM en onderzoeksvaardigheden. 

Lessenrooster

  5de 6de
Levensbeschouwing 2 2
LO 2 2
Frans 3 3
Nederlands  4 4
Engels 2 2
Geschiedenis (incl. SC7 – burgerschap) 2 2
Artistieke expressie 1 0
Economische vorming 0 1
Aardrijkskunde 1 1
Wiskunde 3 3
     
Biologie 1 2
Chemie 2 2
Fysica 2 2
Aardwetenschappen 1 0
Informaticawetenschappen 1 1
Project STEM en onderzoeksvaardigheden 1 1
Wiskunde 4 4
     
Totaal aantal lessen per week 32 32

 

Aandachtspunten

* De interessemodule is vrijblijvend te kiezen. In het geval je voor voetbal kiest, heb je 35 uren les/week.