Erasmus+
Volg ons

Welkom op atheneum GO! Erasmus

Welkom op atheneum GO! Erasmus

Voel je thuis op atheneum
GO! Erasmus

Onze school is gelegen in de gemeente Zelzate op een campus met een basisschool en een atheneum. We bieden onderwijs aan van 2,5 tot 18 jaar in een aangename leer- en leefomgeving. Wij bouwen dagelijks aan een school waar vertrouwen en verantwoordelijkheid belangrijke waarden zijn en waarbij we het voordeel hebben een ruime waaier aan studierichtingen te kunnen aanbieden.

Een persoonlijke benadering van elke leerling zorgt ervoor dat je in deze school niet verloren loopt. Het eigen accent van het atheneum vind je vooral in de veelzijdigheid van de opvoeding. Een familiale sfeer, leerzorg, spontane contacten tussen leerkrachten, opvoeders en leerlingen, geduld, het geven van nieuwe kansen, de aandacht voor de omgangsvormen, het respect voor de eigenheid, enz. lopen als een rode draad door het pluralistisch opvoedingsproject. Met andere woorden: ons atheneum is een school met een hart voor jongeren!

Het sociale leven – wat een school toch inhoudt – wordt veel aangenamer als er een goede en algemene orde heerst. Daartoe dienen duidelijke afspraken gemaakt, die je echter niet noodzakelijk als een rem op je eigen vrijheid en ontplooiingskansen mag zien. Integendeel! Wie soepel kan inspelen op de noodzakelijke afspraken binnen de mini-maatschappij van een school, is meteen ook beter voorbereid om zijn plaats in de grote maatschappij in te nemen.

Overtuig jezelf van de opvoedkundige waarde van deze leefregels. We wensen je daarbij alle succes toe. Begeleiden is samen op stap gaan.

Zo zal je regelmatig herinnerd worden aan wat we van je verwachten. De begeleidende aanwezigheid van de directie, leerkrachten en het opvoedend personeel wil je daarbij langs positieve weg helpen.

Pedagogisch project en schoolvisie

Geen activiteiten gevonden