Erasmus+
Volg ons

Hout

Hout

Je leert hout bewerken en houtconstructies verwezenlijken. Er wordt ook aandacht geschonken aan interieurafwerking. Je leert hout machinaal en manueel bewerken,

Planlezen en ruimtelijk inzicht zijn belangrijke onderdelen van de opleiding.

De helft van de opleiding bestaat uit praktijk, maar je krijgt ook een aantal technische vakken die de praktijklessen ondersteunen.

De aangeboden algemene vakken zijn nodig om later goed te kunnen functioneren in de werkomgeving en in de samenleving.

Wat is de focus van deze richting?

In deze richting staat één ding centraal en dat is HOUT. Je leert hoe je dit veelzijdig materiaal moet bewerken en hoe je houtconstructies verwezenlijkt.

Als een ware vakman/vrouw zal je hout zowel machinaal als manueel bewerken om prachtige en praktische constructies te maken. In deze richting bouw je letterlijk aan je eigen toekomst!

Welke Profiel heb je nodig?

Een leerling die in deze richting wil stappen moet best wel handig zijn. Je gaat namelijk aan de slag gaan met een ‘levend’ materiaal, hout, om werkstukken te creëren. Om zulke constructies te maken zal je ook verantwoord moeten kunnen omgaan met gereedschap en machines. Een werkplaats is zeker geen speeltuin!

Een ware vakman/vrouw heeft oog voor detail, half werk is geen werk. Een beetje perfectionisme en ruimtelijk inzicht zijn dus zeker niet mis hier!

Welke lessen krijg je?

De richting hout behoort tot de arbeidsmarktfinaliteit en dus krijg je dezelfde algemene vakken als de anderen in deze finaliteit. De richting heeft uiteraard ook haar eigen focus, die vinden we terug in het vak hout. Dit vak krijg je meer uren dan al de algemene vakken samen opgeteld. Dat

is niet verwonderlijk aangezien het tijdens deze lessen is dat je zowel praktisch met hout leert werken, alsook theorie rond houtbewerking zal krijgen.

Lessenrooster

Levensbeschouwing 2
Lichamelijke opvoeding 2
Engels 2
Nederlands  1
PAV A (aard-natw-wisk-info) 4
PAV B  (burg-gesch-artistieke-ned) 4
   
Hout 17
   
Totaal aantal lessen per week 32