Erasmus+
Volg ons

Economie-wiskunde

Economie-wiskunde

Economie studeren leert je inzicht te verwerven in de belangrijkste (bedrijfs-) economische concepten en hun onderlinge verbanden vanuit concrete maatschappelijke contexten. Je krijgt een ruim pakket algemene economie en bedrijfseconomie.

Wat is de focus van deze richting?

In deze richting verken je alles wat te maken heeft met het economische en je leert al snel dat dit een bijzonder breed, gevarieerd en interessant onderwerp is. Zo zal je de financiële aspecten van onze samenleving verkennen, hoe bedrijven functioneren, hoe de markt werkt en zo veel meer! Je zal economische concepten in concrete maatschappelijke contexten analyseren en onderzoeken.

In het kort, je leert hoe onze moderne maatschappij draaiende wordt gehouden!

Welke Profiel heb je nodig?

Je zit vol met vragen over hoe onze maatschappij nu eigenlijk echt in elkaar zit en kan niet wachten om antwoorden te krijgen, je bent dus leergierig. Bovendien denk je kritisch na over hoe de economie in leven gehouden wordt en denk je inzichtelijk na over zijn werking.

Ook ben je niet bang van grote hoeveelheden theorie en kan je hiermee gestructureerd aan de slag!

Welke lessen krijg je?

De richting economie-wiskunde behoort tot de doorstroomfinaliteit en dus krijg je dezelfde algemene vakken als de anderen in deze finaliteit. De richting heeft uiteraard ook een aantal specifieke en unieke vakken. Zo krijg je natuurlijk het vak economie. Waar je de economische kringloop gaat verkennen en de invloed van actuele ontwikkelingen op de werking van ondernemingen en organisaties bestudeert. Ook zaken als inflatie, de beurs, beleggingen, buitenlandse handel en zo veel meer zullen aan bod komen in dit vak. Daarnaast is wiskunde natuurlijk ook een grote hap in jouw week.

Lessenrooster

5de 6de
Levensbeschouwing 2 2
LO 2 2
Frans 3 3
Nederlands  4 4
Engels 2 2
Geschiedenis (incl. SC7 – burgerschap) 2 2
Artistieke expressie 1 0
Economische vorming 0 1
Aardrijkskunde 1 1
Wiskunde 3 3
Economie en bedrijfswetenschappen 4 4
Wiskunde 4 4
Biologie 1 2
Chemie 2 2
Fysica 2 2
Informaticawetenschappen 1 0
Totaal aantal lessen per week 34 34