Erasmus+
Volg ons

Economie moderne talen

Economie moderne talen

Economie studeren leert je inzicht te verwerven in de belangrijkste (bedrijfs-) economische concepten en hun onderlinge verbanden vanuit concrete maatschappelijke contexten. Je krijgt een ruim pakket algemene economie en bedrijfseconomie.

Dankzij de doorgedreven studie van de moderne talen kunnen de leerlingen hun communicatieve vaardigheden (luisteren, lezen, spreken en schrijven) oefenen in de ruimste zin van het woord. Deze vaardigheden zullen het contact met anderstaligen vergemakkelijken, en de toegangsmogelijkheden tot wetenschappelijke en culturele bronnen (boeken, tijdschriften, film …) verruimen

Wat is de focus van deze richting?

In deze richting verken je alles wat te maken heeft met het economische en je leert al snel dat dit een bijzonder breed, gevarieerd en interessant onderwerp is. Zo zal je de financiële aspecten van onze samenleving verkennen, hoe bedrijven functioneren, hoe de markt werkt en zo veel meer! Je zal economische concepten in concrete maatschappelijke contexten analyseren en onderzoeken.

In het kort, je leert hoe onze moderne maatschappij draaiende wordt gehouden!

Welke Profiel heb je nodig?

Je zit vol met vragen over hoe onze maatschappij nu eigenlijk echt in elkaar zit en kan niet wachten om antwoorden te krijgen, je bent dus leergierig. Bovendien denk je kritisch na over hoe de economie in leven gehouden wordt en denk je inzichtelijk na over zijn werking.

Ook ben je niet bang van grote hoeveelheden theorie en kan je hiermee gestructureerd aan de slag!

Welke lessen krijg je?

De richting economie – moderne talen behoort tot de doorstroomfinaliteit en dus krijg je dezelfde algemene vakken als de anderen in deze finaliteit. De richting heeft uiteraard ook een aantal specifieke en unieke vakken. Zo krijg je natuurlijk het vak economie. Waar je de economische kringloop gaat verkennen en de invloed van actuele ontwikkelingen op de werking van ondernemingen en organisaties bestudeert. Ook zaken als inflatie, de beurs, beleggingen, buitenlandse handel en zo veel meer zullen aan bod komen in dit vak.

De moderne talen (Frans, Duits en Engels) komen veel aan bod, ze bereiden je voor op hogere studies met aandacht voor tekst ervarend lezen en leesstrategieën.

Lessenrooster

  5de 6de
Levensbeschouwing 2 2
LO 2 2
Frans 3 3
Nederlands  4 4
Engels 2 2
Geschiedenis (incl. SC7 – burgerschap) 2 2
Artistieke expressie 1 0
Economische vorming 0 1
Aardrijkskunde 1 1
Wiskunde 3 3
Natuurwetenschappen 2 2
     
Economie en bedrijfswetenschappen 4 4
Duits  2 2
Nederlands 1 1
Frans 1 1
Engels 1 1
Wiskunde 1 1
Spaans  1 1
     
Totaal aantal lessen per week 33 33

 

Aandachtspunten

De studierichting EMT in de 3de graad wordt georganiseerd als vestigingsplaats van Het Koninklijk Atheneum Maldegem, een school die deel uitmaakt van onze scholengroep.