Erasmus+
Volg ons

Bedrijfsorganisatie

Bedrijfsorganisatie

In Boekhouden-infor­ma­tica verwerf je kennis over handelsverrichtingen, de bijhorende documenten en de administratieve organisatie van de economische wereld. Bovendien krijg je een professionele training in boek­houding, beleids­analyse, voorraad en facturatie. Je gaat dieper in op de financierings­problematiek van een bedrijf en maakt kennis met de beginselen van burgerlijk recht, handels­recht, fiscaliteit, enz. Deze richting legt ook de klemtoon op infor­matica en toegepaste infor­matica: je leert programmeren, websites ontwerpen, databank­systemen implementeren en maakt kennis met computer­hardware.

Wat is de focus van deze richting?

De richting bedrijfsorganisatie is een gevarieerde studierichting. Zo verken je hoe onze moderne economie werkt en ga je dit proberen te verklaren. Ook taal- en computervaardigheden zijn onmisbaar in deze richting.

De zakenwereld boeit je en de werking van bedrijven interesseert je enorm. Weten hoe deze in elkaar zitten is belangrijk, zeker als je er deel van wil uitmaken.

Welke Profiel heb je nodig?

Een leerling die voor deze richting kiest houdt van ondernemerschap. Ook ben je kritisch ingesteld en werk je steeds ordelijk en nauwkeurig. Bovendien heb je interesse in het economische en wil je graag je computer skills uitbreiden.

Tevens ben je sterk in taal en vind je communiceren in vreemde talen (Frans en Engels) niet alleen boeiend, maar ook essentieel.

Welke lessen krijg je?

De richting bedrijfsorganisatie behoort tot dubbele finaliteit en dus krijg je dezelfde algemene vakken als de anderen in deze finaliteit. De richting heeft uiteraard ook een aantal specifieke en unieke vakken. Zo krijg je het vak toegepaste economie, waar je onder andere de arbeidsmarkt en de invloed van actuele ontwikkelingen op de werking van ondernemingen en organisaties gaat verkennen.

Lessenrooster

  5de 6de
Levensbeschouwing 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Aardrijkskunde 1 1
Nederlands 3 3
Frans 2 2
Engels 2 2
Geschiedenis (incl. SC7) 2 2
Wiskunde 2 2
Natuurwetenschappen 1 1
Artistieke expressie  1 0
Economische vorming 0 1
     
Engels 1 1
Frans 1 1
Economie en bedrijfswetenschappen   4 4
Boekhouden  4 4
Bedrijfsmanagement  3 3
Toegepaste informatica  11  
Wiskunde (financiëele algebra)  0 1
     
Totaal aantal lessen per week 32 33

 

Aandachtspunten

De stage in het tweede leerjaar van de 3de graad is een blokstage van 2 weken vóór de paasvakantie.

Via Erasmus+ kunnen wij ook voor het schooljaar  2020 – 2021 de stageperiode aanbieden in Aubenas, Schwarzenbek en Cesenatico, gefinancierd door de EU.
Wat een meerwaarde voor de leerlingen!