Erasmus+
Volg ons

Bedrijf en organisatie

Bedrijf en organisatie

Bedrijf en organisatie is de geknipte studierichting voor jou als je een brede belangstelling hebt voor de wereld rondom jou, de economische realiteit je boeit en je haar wil proberen te verklaren,  je graag met de computer omgaat, je ook een brede interesse hebt voor algemene vakken en moderne talen.

Bedrijf en organisatie is een studierichting die je wil opleiden voor een commerciële of een administratieve loopbaan in het bedrijfsleven, de overheidsadministratie of de dienstensector

Het bedrijfsleven hecht ook veel belang aan een vlotte communicatie – zowel mondeling als schriftelijk – in de eigen taal, maar ook in vreemde talen (Engels en Frans).

Wat is de focus van deze richting?

De richting bedrijf & organisatie is een gevarieerde studierichting. Zo verken je hoe onze moderne economie werkt en ga je haar proberen te verklaren. Ook taal- en computervaardigheden zijn onmisbaar in deze richting.

De zakenwereld boeit je en de werking van bedrijven interesseert je enorm. Weten hoe deze in elkaar zitten is belangrijk, zeker als je er deel van wil uitmaken.

Welke Profiel heb je nodig?

Een leerling die voor deze richting kiest houdt van ondernemerschap. Ook ben je kritisch ingesteld en werk je steeds ordelijk en nauwkeurig. Bovendien heb je interesse in het economische en wil je graag je computer skills uitbreiden.

Tevens ben je sterk in taal en vind je communiceren in vreemde talen (Frans en Engels) niet alleen boeiend, maar ook essentieel.

Welke lessen krijg je?

De richting bedrijf & organisatie behoort tot dubbele finaliteit en dus krijg je dezelfde algemene vakken als de anderen in deze finaliteit. De richting heeft uiteraard ook een aantal specifieke en unieke vakken. Zo krijg je het vak toegepaste economie, waar je onder andere de arbeidsmarkt en de invloed van actuele ontwikkelingen op de werking van ondernemingen en organisaties gaat verkennen.

Ook het vak toegepaste informatica en de talen Frans en Engels spelen een belangrijke rol in deze richting en zorgen ervoor dat je een goede basis hebt voor je verdere schoolcarrière.

Lessenrooster

  3de 4de
Levensbeschouwing 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Aardrijkskunde 1 1
Nederlands 4 4
Frans 2 2
Engels 2 2
Geschiedenis en burgerschap  2 2
Wiskunde 3 3
Artsitieke expressie  1 0
Natuurwetenschappen 1 1
Toegepaste informatica 0 1
     
Toegepaste informatica 2 2
Economie 2 1
Toegepaste economie (economie, bedrijfswetenschappen,…) 6 7
Bedrijfscommunicatie (Frans, Engels) 2 2
     
Totaal aantal lessen per week 32 32

 

Aandachtspunten

*Binnen artistieke vormgeving krijgen het cultureel bewustzijn en culturele expressie vorm.

**Binnen het vak mens en samenleving wordt gewerkt enerzijds rond de economische en financiële competenties en anderzijds aan burgerschapscompetenties.

***In het 3de jaar volgen alle leerlingen het 1ste of het 2de semester de module informatica in plaats van de interessemodule. Zo kunnen onze jongeren de digitale competenties (o.m. tekstverwerking, presentaties maken, werken met data, excel) aangeleerd en geëvalueerd krijgen om toe te passen binnen de andere vakken en in het dagelijks leven.